Bursa’daki Dev Hastane Yılda 50 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor

Bursa’daki Dev Hastane Yılda 50 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 11 binada 1520 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor ve aldığı tasarruf önlemleriyle dikkatleri çekiyor. Hastane, çatısına kurulan güneş panelleri ve doğalgazdan ürettiği elektrikle enerji ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. Arızalı tıbbi cihazlar, başka hastanelerin hurdaya ayırdığı parçalarla onarılıyor ve tekrardan kullanıma sunuluyor. Hastane, kendi atölyesinde dolap ve masa gibi mobilyalar üreterek yılda 50 milyon liralık bir tasarruf sağlıyor.

Enerji Tasarrufu ve Üretimle Öne Çıkıyor

Hastaneye kurulan 1152 güneş paneli ile yılda 871 bin kilovat saat elektrik üretiliyor ve bu sayede 2 milyon 750 bin liralık tasarruf sağlanmış oluyor. Trijenerasyon sistemi ile doğalgazdan elektrik ve sıcak su üretilerek 2 milyon 500 bin liralık bir tasarruf daha elde etmiş oluyor.

Tıbbi Cihazların Tamiri ve Mobilya Üretimi

Hastanede arızalanan tıbbi cihazlar, hurdaya ayrılan cihazların parçalarıyla birlikte onarılıyor. Bu yöntemle, hastane bir yılda 6 milyon liralık tasarruf elde edildi. Ayrıca, hastane içindeki atölyede dolap ve masa gibi mobilyaların üretimi yapılıyor, bu sayede 10 milyon lira tasarruf edildi.

Milli Yazılım Kullanımı ile Ek Tasarruf

Hastane, bilgisayarlarında milli işletim sistemi Pardus’a geçerek 4 milyon lira tasarruf sağladı. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay, alınan önlemler sayesinde 1 yılda 50 milyon liranın kamu hazinesinde kaldığını belirterek, bu başarıdan gurur duyduklarını ifade etti.

Önceki Haber Bellona ve İstikbal Satılıyor! Yeni Sahipleri Belli Oluyor
Sonraki Haber AKAMİB Başkanı Kılıçer: Mobilya İhracatı Değer Kaybediyor, Sektör Acil Destek Bekliyor
Benzer Haberler