Ahmet Güleç Kimdir?

Ahmet Güleç Kimdir?

Ahmet Güleç, mobilya sektöründe tanınmış bir figürdür ve şu anda Mobilya Dernekleri Federasyonu'nun (MOSFED) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Başkan Yardımcısı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri içinde yer alan Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Evli ve dört çocuk babası olan Güleç, aileye ait NDESIG firmasının da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

1970 yılında Mardin'de doğan Ahmet Güleç, eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı ve 1990 yılında mezun oldu. Kariyerine 1991'de Nurhas Mobilya'da başladı ve burada önemli bir süre çalıştıktan sonra 1999'da şirketin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Güleç'in kariyeri, mobilya sektöründe birçok önemli rol üstlenmesiyle şekillendi. 2007 ile 2012 yılları arasında MÜSİAD İnegöl Şubesi'nin Başkanlığını yaptı ve 2008 ile 2010 yılları arasında İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu'nun kuruluşuna liderlik ederek bu grubun başkanlığını üstlendi. Ayrıca, bu süre zarfında MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti'nde de görev aldı.

2010 yılında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) yönetimine katılan Güleç, 2012'de derneğin başkanı olarak seçildi. 2014'te, mobilya sektörünün ilk federasyonu olan MOSFED'in kuruluşunda öncü rol oynayarak federasyonun kurucu başkanı oldu ve bu görevini halen sürdürmektedir.

2014 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri içindeki Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Güleç, 2019'da bu göreve yeniden seçilerek sektördeki etkili çalışmalarına devam etti. Başkanlık döneminde mobilya ihracatını önemli ölçüde artıran Güleç, sektördeki başarısıyla tanınmaktadır.

Sonraki Haber Bruno Paul Kimdir?
Benzer Haberler

Muzaffer Çilek Kimdir?

Aydın Gündoğdu Kimdir?

Mario Bellini Kimdir?

Bruno Paul Kimdir?